Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γαλλία: Πέντε συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στην ανατολική Γαλλία και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας για συγκρότηση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό έκανε γνωστό η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat). 

Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι πέντε έχουν τεθεί υπό κράτηση, χωρίς να διευκρινίσει ποιες κατηγορίες τους αποδίδονται. Πάντα σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην περιφέρεια του Μερτ-ε-Μοζέλ, στο Νανσί και στις κοντινές κοινότητες Βαντέβρ-λε-Νανσί και Τουλ.

Σύμφωνα με το BFM-TV, οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας της αντιτρομοκρατικής, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζητούσε από τους περιφερειάρχες να είναι σε «αυξημένη επαγρύπνηση» κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών, λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου τρομοκρατικής απειλής που εξακολουθεί να υπάρχει».

Το γαλλικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι η Γαλλία βρίσκεται «στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις από τις 13 Οκτωβρίου, έπειτα από τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ», του Γάλλου καθηγητή σε σχολείο στο Αράς, ο οποίος μαχαιρώθηκε από έναν ριζοσπαστικοποικημένο πρώην μαθητή του.

Η ενεργοποίηση αυτή του συναγερμού οφείλεται και στο διεθνές πλαίσιο, λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...