Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 16χρονος ήθελε να «να πεθάνει ως μάρτυρας στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου (Ισλαμικό Κράτος)».

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα μετά τη σύλληψη του εφήβου και εξετάζει τη «συμμετοχή σε εγκληματική σύσταση με σκοπό την προετοιμασία εγκλημάτων».

Η σύλληψη την Τρίτη ακολούθησε τις δηλώσεις του 16χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις οποίες ανακοίνωνε την πρόθεσή του να κατασκευάσει μια ζώνη με εκρηκτικά με σκοπό να πεθάνει ως μάρτυρας. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα που μίλησε στο BFM TV, τη Δευτέρα εκδόθηκε «συναγερμός» μετά τα μηνύματά του στο Telegram όπου έλεγε ότι ήθελε να αποκτήσει τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή μιας ζώνης με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο 16χρονος συνελήφθη στο Μαρινιέ, στη Σαβοΐα, ύποπτος για προετοιμασία τζιχαντιστικής επίθεσης εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, στο δυτικό προάστιο του Παρισιού Λα Ντεφάνς, το οποίο στεγάζει κατά κύριο λόγο εταιρείες και εμπορικά κέντρα.

Ο 16χρονος συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του. Κατά τη διάρκεια έρευνας, οι αρχές βρήκαν χειρόγραφα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έναν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος. Κατασχέθηκε επίσης το κινητό τηλέφωνο του υπόπτου.

Ο έφηβος παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, «με όπλο ή ζώνη με εκρηκτικά». 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ανήλικος, Γάλλος υπήκοος, «ήταν ήδη αντικείμενο παρακολούθησης για ριζοσπαστικοποίηση». Οι έρευνες έχουν ανατεθεί στη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών και Επικοινωνιών (DGSI).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...