Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Γαλλία: Σύρος παντρεμένος με Σουηδή ο 32χρονος που μαχαίρωσε παιδιά σε πάρκο

Ο 32χρονος είναι πατέρας ενός 3χρονου παιδιού. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τρομοκρατική επίθεση οι Αρχές.

Πλανήτης

Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία από την αιματηρή επίθεση στο Ανεσί. Ένας 32χρονος μαχαίρωσε παιδιά σε πάρκο. Ο δράστης συνελήφθη και δήλωσε ότι είναι πρόσφυγας από την Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε ο συλληφθείς, γεννήθηκε το 1991, είναι Σύρος, έχει κάνει αίτηση ασύλου και  είναι άγνωστος στις αρχές, δηλαδή δεν τις έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κάποιον λόγο, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Έχει αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία, είναι παντρεμένος με Σουηδέζα και πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού. Ο Σύρος δεν ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και τα κίνητρά του δεν είναι σαφή, δήλωσε στο Ρόιτερς, πηγή που παρακολουθεί την  έρευνα.

Όταν συνελήφθη φορούσε έναν χριστιανικό σταυρό. «Στο αίτημά του για άσυλο στη Γαλλία δεν υπήρχε συμπληρωμένος ο λόγος, για τον οποίον υπέβαλε το αίτημα, ούτε περιέγραφε τον σκοπό του. Η αίτησή του πάντως ήταν νομότυπη και βάσει του Δικαίου της ΕΕ μπορούσε να μην συμπληρώσει αυτά τα δύο στοιχεία στην αίτηση, ανέφερε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα. Έχοντας το καθεστώς του Σύρου πρόσφυγα στη Σουηδία, μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός του χώρου Σένγκεν.

Μετά την σύλληψή του παραμένει ήρεμος. Κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Line Bonnet-Mathis, είναι ένας άστεγος που «δεν έχει ψυχιατρικό ιστορικό». Ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρχές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τρομοκρατική επίθεση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...