Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Γαλλία: Υπό έρευνα η νέα υπουργός Υγείας – Τα «δωράκια» που δεν είχαν δηλωθεί

Πλανήτης

Υπό έρευνα είναι η Άγκνες Φερμέν λε Μποντό, η νέα υπουργός Υγείας στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Politico και Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, η Μποντό φέρεται να έλαβε «αδήλωτα δώρα πολυτελείας» το διάστημα μεταξύ 2015 και 2020.

Η έρευνα έχει ανοίξει από τον περασμένο Ιούνιο και η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Η λε Μποντό φέρεται να έλαβε τα δώρα την περίοδο που εργαζόταν ως φαρμακοποιός. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει λάβει 21 συνολικά δώρα, ύψους 20.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ακριβά ρολόγια, σαμπάνιες, τηλεόραση και smartphones.

H Γαλλία υπουργός δεν τα δήλωσε ποτέ και οι έρευνες άρχισαν το καλοκαίρι, προτού αναλάβει το πόστο της υπουργού.
Εκπρόσωπός της, απαντώντας στην ιστοσελίδα Mediapart που έκανε πρώτη την αποκάλυψη, ανέφερε πως θα μιλήσει «μόνο με τις αρχές».

Η έρευνα αφορά τα εργαστήρια Urgo, τα οποία φέρονται να έχουν κάνει ανάλογα «δώρα» ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ σε αυτό το διάστημα, σε φαρμακοποιούς, μεταξύ των οποίων και η λε Μποντό. Η εταιρεία έχει ήδη τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο από τις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινός στρατός: Έκλεισε το σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, Κερέμ Σαλόμ μετά από επίθεση της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι έκλεισε το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, το Κερέμ Σαλόμ, που τέθηκε στο στόχαστρο πυρ...

Φόρτωση άρθρων...