Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Ο ΟΗΕ θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων

Πλανήτης

Το Ισραήλ επικρίνει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζα.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Τζιλάντ Ερντάν, επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη στάση του στο θέμα της επίθεσης της Χαμάς.

«[Το γεγονός ότι] ο ΟΗΕ εστιάζει μόνο στους μηχανισμούς βοήθειας προς τη Γάζα είναι περιττό και δεν συνδέεται με την πραγματικότητα - το Ισραήλ επιτρέπει ήδη τις παραδόσεις βοήθειας στο επίπεδο που απαιτείται», ανέφερε ο Τζιλάντ Ερντάν και πρόσθεσε: «Ο ΟΗΕ θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων».

Ο Τζιλάντ Ερντάν ευχαρίστησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σθεναρή υποστήριξή τους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ψήφισμα, το οποίο, όπως είπε, διατηρεί τον έλεγχο του Ισραήλ σε όλες τις παραδόσεις βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε νωρίτερα την Παρασκευή μια πρόταση για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε επείγοντα μέτρα «για τη δημιουργία των συνθηκών για μια βιώσιμη παύση των εχθροπραξιών», μετά από μια εβδομάδα καθυστερήσεων στην ψηφοφορία και εντατικών διαπραγματεύσεων για την αποφυγή «βέτο» από τις ΗΠΑ.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε «καλεί σε επείγοντα μέτρα για να επιτραπεί αμέσως η ασφαλής, ανεμπόδιστη και διευρυμένη ανθρωπιστική πρόσβαση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη παύση των εχθροπραξιών». Το αρχικό προσχέδιο έκανε λόγο για «επείγουσα και βιώσιμη παύση των εχθροπραξιών» για να επιτραπεί η πρόσβαση σε βοήθεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Φόρτωση άρθρων...