Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Δυο επιλαρχίες με άρματα μάχης Leopard 2 έχουν φύγει με προορισμό την Ουκρανία

Πλανήτης

Η Γερμανία αναμένει ότι σύντομα θα έχει επαρκείς δεσμεύσεις από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σταλεί ο αριθμός των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι δεσμεύσεις της Γερμανίας ισχύουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφανγκ Μπίχνερ. Ο ίδιος αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να στείλουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα, τα οποία η Ουκρανία έχει πει ότι χρειάζεται για να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς από τα εδάφη της.

Η Γερμανία έχει υποσχεθεί να στείλει 14 από τα δικά της άρματα μάχης και επιθυμεί να συγκεντρωθούν δύο πλήρεις επιλαρχίες με άρματα μάχης σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...