Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Γερμανία: Έλληνας εστιάτορας θαυμαστής της Μέρκελ δώρισε κέρινο ομοίωμά της στην CDU (video)

Viral

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να ετοιμάζεται – το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως ελπίζει ο Όλαφ Σολτς – να αποχωρήσει από την καγκελαρία, αλλά στο λιμάνι του Μπρέμερχαφεν της Γερμανίας εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο θαυμαστή.

Ο λόγος για τον ομογενή μας εστιάτορα Αλέξη Βαϊου, ο θαυμασμός του οποίου για την σιδηρά καγκελάριο είναι τόσο μεγάλος που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παραγγείλει στην Κίνα ένα κέρινο ομοίωμα σε φυσικό μέγεθος της Μέρκελ με μπλε σακάκι αξίας 10.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» είναι εδώ και χρόνια οπαδός της Μέρκελ και κάθε χρόνο της στέλνει συγχαρητήρια μηνύματα μέσω εφημερίδων για τα γενέθλιά της . Μάλιστα το 2015 την είχε συναντήσει προσωπικά στη Βρέμη και της παρέδωσε ένα πορτρέτο της που φιλοτέχνησε ο ίδιος -δείγμα μεταξύ άλλων της ευγνωμοσύνης του για την υποστήριξή της, όπως λέει, προς την Ελλάδα. Ακόμη και σήμερα δεν έχει αλλάξει γνώμη. «Χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σήμερα εκεί που είναι. Πήγα φέτος στην πατρίδα μου.

Ο Έλληνας εστιάτορας σκεφτόταν να τοποθετήσει το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ σε μόνιμη θέα μέσα στο ρεστοράν του, όμως άλλαξε γνώμη όταν κάποιοι μεθυσμένοι πελάτες δεν το σεβάστηκαν κι έτσι χθες το παρέδωσε στο τοπικό παράρτημα της CDU, όπου θα εκτίθεται εφεξής σε κοινή θέα στις ώρες λειτουργίας των γραφείων.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...