Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

H Google γιορτάζει τα 25 της χρόνια με το σημερινό της doodle

Πλανήτης

Η Google, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, γίνεται σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, 25 ετών και έχει ετοιμάσει μερικές «κρυμμένες» εκπλήξεις.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και ορισμένα από τα προϊόντα της, όπως η αναζήτηση, το hum to search και το translate, θα έχουν κάποιες εκπλήξεις για τα γενέθλια.

Για να τα βρείτε, απλά αναζητήστε, σιγοτραγουδήστε ή μεταφράστε «χρόνια πολλά» στα προϊόντα της Google την Τετάρτη και το κομφετί θα πέσει βροχή στην οθόνη.

Η Google δημιούργησε επίσης ένα ειδικό Google Doodle για τα γενέθλιά της, την προσωρινή αλλαγή του κανονικού λογότυπου της Google που κάνει η μηχανή αναζήτησης για διάφορες γιορτές, εκδηλώσεις ή για να τιμήσει αξιόλογα άτομα.

Το Google Doodle των γενεθλίων τιμά την εξέλιξη του λογότυπου της Google, από το πρώτο λογότυπο μέχρι την τρέχουσα εκδοχή του, με ένα ειδικό λογότυπο για τα 25α γενέθλια στο τέλος.

 

 

 

 

 

 

Πότε είναι τα γενέθλια της Google;

Η Google ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998, αλλά η εταιρεία άρχισε να γιορτάζει την επέτειό της στις 27 Σεπτεμβρίου του 2005 μετά από μια ανακοίνωση ότι μετατοπίζεται από τον τρόπο με τον οποίο έβρισκε τις σελίδες.

Ποιο ήταν το πρώτο Google Doodle;
Το πρώτο Google Doodle ήρθε λίγο καιρό μετά τη Google. Ήταν απλό - ένα ανθρωπάκι πάνω από το λογότυπο της μηχανής αναζήτησης το 1998, όταν οι συνιδρυτές Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν πήραν άδεια για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Burning Man.

Από τότε, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 5.000 μοναδικά Google Doodles, από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι την επέτειο του παγωτού sundae το 2011. Τώρα, μια ομάδα μηχανικών και εικονογράφων, που ονομάζονται doodlers, είναι υπεύθυνη για τα διάφορα Google Doodles.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...