Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Η γρίπη των πτηνών «θέρισε» χήνες και γαλοπούλες

Περίπου οι μισές χήνες και γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονταν στη Βρετανία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, πέθαναν ή σφαγιάστηκαν λόγω της έξαρσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα. 

Ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, ο επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Πτηνοτροφίας, είπε σε βουλευτές ότι οι Βρετανοί πτηνοτρόφοι συνήθως παράγουν 1,2-1,3 εκατομμύρια πουλερικά ελευθέρας βοσκής για την περίοδο των εορτών.

Περίπου 600.000 από αυτές τις χήνες και προσβλήθηκαν από τη γρίπη των πτηνών.

Ο Γκρίφιθς είπε ότι η συνολική παραγωγή για την περίοδο των Χριστουγέννων συνήθως φτάνει τα 8,5-9 εκατομμύρια πουλιά, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων. Από αυτά, περίπου ένα εκατομμύριο πουλιά πέθαναν ή σφαγιάστηκαν.

Ο Γκρίφιθς είπε ότι δεν γνωρίζει τι επίπτωση θα έχει αυτό στις τιμές. Γίνονται έλεγχοι για τη γρίπη των πτηνών στο 36% των πτηνοτροφείων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...