Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η Meta λανσάρει το δικό της «Τwitter» - Λέγεται Threads και «φουντώνει» τον πόλεμο Μασκ - Ζάκερμπεργκ

Πλανήτης
Tags: meta, twitter, threads

Τον πολυαναμενόμενο αντίπαλο του Twitter αναμένεται να κυκλοφορήσει η Meta την Πέμπτη (6/7), σύμφωνα με μια καταχώριση στο App Store της Apple. Η εφαρμογή, που ονομάζεται Threads, θα λειτουργεί παρόμοια με το Twitter, με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο που μπορούν να επισημανθούν, να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με παραδείγματα στιγμιότυπων οθόνης στη λίστα του App Store.

Οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθούν τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη. Με το Threads, ο κολοσσός Meta επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Twitter, αφότου ανέλαβε τα ηνία του ο μεγιστάνας Έλον Μασκ. Σε μία τελευταία κίνηση που εξόργισε πολλούς χρήστες, το Twitter άρχισε να περιορίζει προσωρινά το Σάββατο (1/7) τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να δουν.

Οι υφιστάμενοι αντίπαλοι του Twitter, όπως τα Mastodon και Bluesky, δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τα δίκτυά τους ώστε να είναι βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το Instagram διαφημίζει την επερχόμενη εφαρμογή του με διάφορες διασημότητες και influencers εδώ και μήνες, με στόχο να προκαλέσει θόρυβο όταν κυκλοφορήσει.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για «προπαραγγελία» και «αναμένεται» την Πέμπτη, σύμφωνα με την καταχώριση του App Store. Το Threads περιγράφεται ως πλατφόρμα «όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα γίνει αύριο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...