Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ιαπωνία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον εφιαλτικό σεισμό

Πλανήτης

Ο σεισμός, που έπληξε την 1η Ιανουαρίου την κεντρική Ιαπωνία, στοίχισε τη ζωή σε 202 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές του νομού Ισικάουα, όπου σημειώθηκε η καταστροφή.

Ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε ταυτόχρονα και ανέρχεται τώρα σε 102, από 120 που ήταν σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε τις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές υποδομές, ενώ 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στην επαρχία Χοκουρίκου.

Η δόνηση, που έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο, 300 χιλιόμετρα μακριά, προκάλεσε επίσης τσουνάμι, με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Ιαπωνία, μετά από αυτόν που σημειώθηκε το 2016 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και προκάλεσε τον θάνατο 276 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Cent...

Φόρτωση άρθρων...