Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: 400 συλλήψεις Αμερικανοεβραίων στο Καπιτώλιο – Εισέβαλαν ζητώντας κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πλανήτης

Στη σύλληψη 400 ατόμων προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, μετά τη συγκέντρωση έξω από το κτίριο αλλά και μέσα σε αυτό που πραγματοποίησαν Αμερικανοεβραιοι, καλώντας το νομοθετικό σώμα να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα στο κτίριο μπήκαν μερικές εκατοντάδες Αμερικανοεβραίοι που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία. Μεταξύ τους ήταν και πάνω από 20 ραβίνοι που προσεύχονταν.

Οι συγκεντρωμένοι τόνιζαν ότι δεν θα φύγουν αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Ζητούν την ανακωχή σαν πρώτο βήμα «για να σταματήσει η συνεχιζόμενη γενοκτονία από τον ισραηλινό στρατό των πάνω από 2 εκατ. Παλαιστινίων στην πολιορκημένη Γάζα».

Στη διαμαρτυρία είχαν καλέσει οι οργανώσεις Jewish Voice for Peace και If Not Now που είναι υπέρ της ελεύθερης Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Φόρτωση άρθρων...