Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ισραήλ: «Πράσινο φως» για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μετά την επίσκεψη Μπάιντεν

Πλανήτης

Όσο οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων και των κρατών που εμπλέκονται ή διεκδικούν ρόλο στη σύγκρουση στο Ισραήλ συζητούν προσπαθώντας να αποφύγουν την κλιμάκωση του πολέμου τα γεγονότα «δουλεύουν». Στο πεδίο οι νεκροί αυξάνονται, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο έχουμε διαδηλώσεις (συνήθως υπέρ των Παλαιστινίων) και φόβο για κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές. Νέα «ρήγματα» προστίθενται στις ήδη επιβαρυμένες σχέσεις Ανατολής - Δύσης και Δύσης - Ισλάμ. Η ανάγκη για μία νίκη της διπλωματίας και του Διεθνούς Δικαίου με στόχο μία μόνιμη διευθέτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι πλέον περισσότερο επείγουσα από ποτέ. Για την ώρα, βέβαια, μιλούν τα όπλα.

Έπαινοι Μπάιντεν σε Νετανιάχου και αλ Σίσι για τη συμφωνία της ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε σήμερα την στάση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Φατάχ αλ Σίσι που κατέστησε δυνατή τη συμφωνία για είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, ενώ επιβάλλει αυστηρή πολιορκία στον παλαιστινιακό θύλακα που σφυροκοπεί ακατάπαυστα μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο όταν πρόκειται για τρόφιμα, νερό και φάρμακα για τους αμάχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. «Οποιαδήποτε προμήθεια φθάσει στη Χαμάς θα εξουδετερωθεί».

Μιλώντας με ρεπόρτερ στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Μπάιντεν είπε ότι και οι δύο ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προόδου. Ειδικά για τον Αιγύπτιο πρόεδρο σημείωσε ότι, αν και αρχικά πίστευε ότι θα ήταν δύσκολο να πειστεί, τελικά επέδειξε μια δίκαιη στάση και διάθεση για συνεργασία. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν, σύμφωνα με τους Times of Israel ότι τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να ξεκινούν να φτάνουν στη Γάζα ήδη από αύριο, Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...