Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: «Εξαιρετικά ανησυχητικό» το περιστατικό στη Γάζα

Πλανήτης
Tags: ΗΠΑ, Γάζα

«Εξαιρετικά ανησυχητικό» χαρακτηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το αιματηρό περιστατικό στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά σε χώρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συζήτησε για το «τραγικό και ανησυχητικό περιστατικό» που σημειώθηκε σήμερα μέσα στην πόλη της Γάζας συζήτησε  με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ-Θάνι και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι κατά τη διάρκεια των χωριστών τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μαζί τους.

Ο Τζο Μπάιντεν συζήτησε επίσης τρόπους για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς και μια «άμεση και βιώσιμη» κατάπαυση του πυρός διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι τα γεγονότα στη βόρεια Γάζα, όπου Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας την παράδοση βοήθειας, είναι «εξαιρετικά ανησυχητικά».

«Αυτό το τελευταίο περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ολίβια Ντάλτον στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Αir Force One. «Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για να φθάσει διευρυμένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα».

«Είμαστε σε επαφή με την ισραηλινή κυβέρνηση από νωρίς σήμερα το πρωί και καταλαβαίνουμε ότι μια έρευνα είναι σε εξέλιξη. Θα παρακολουθούμε από κοντά την έρευνα αυτή και θα ασκήσουμε πιέσεις για να λάβουμε απαντήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάθιου Μίλερ.

Το State Department συνεχίζει να καθιστά σαφές ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για να επιτραπεί η είσοδος περισσότερης βοήθειας στη Γάζα, πρόσθεσε ο Μίλερ.

«Εναέρια πλάνα της επιχείρησης μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δείχνουν το πλήθος να επιτίθεται στα φορτηγά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άτομα από το συνωστισμό και το ποδοπάτημα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπο των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF), υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...