Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: «Κάναμε λάθος στην κατάρριψη ενός από τα μπαλόνια - Το F16 αρχικά αστόχησε»

Πλανήτης

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ, για με την πρόσφατη κατάρριψη ιπτάμενου αντικειμένου.

Ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε προς ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον, την Κυριακή, αστόχησε.

Δεδομένων των κινδύνων που συνοδεύουν μια τέτοια διαδικασία, το περιστατικό αναδεικνύει τη δυσκολία του στρατού των ΗΠΑ να καταρρίψει με ασφάλεια μια σειρά μη επανδρωμένων σκαφών που εντοπίζονται πάνω από τη Βόρεια Αμερική τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, δικαιώνει την καθυστέρηση στην αρχική απόφαση του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που εντοπίστηκε πρώτο.

Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε την αστοχία κατά την αρχική ενημέρωση για το άγνωστο αντικείμενο

Ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F16, προσγειώθηκε χωρίς κίνδυνο στα νερά της λίμνης και ένας δεύτερος πύραυλος στη συνέχεια κατέρριψε το αντικείμενο, δήλωσε ο Μαρκ Μίλεϊ, μιλώντας στις Βρυξέλλες.

«Ναι, η πρώτη βολή ήταν χαμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός στρατηγός.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης από το Fox News. Δεν είναι σαφές γιατί το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε την αστοχία όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην κατάρριψη του άγνωστου αντικειμένου, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τελικά, το αντικείμενο καταρρίφθηκε την Κυριακή, αποτελώντας το τέταρτο τέτοιο περιστατικό αυτόν τον μήνα. Τα άλλα έχουν καταρριφθεί στα ανοιχτά της βόρειας πλαγιάς της Αλάσκας, πάνω από την επικράτεια Yukon του Καναδά και στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού, στη Νότια Καρολίνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Φόρτωση άρθρων...