Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τουρκία: Ξεχειλίζει η οργή πολιτών κατά εργολάβων και Ερντογάν

Η υπόσχεσή του Προέδρου της Τουρκίας για 30.000 πολυκατοικίες τον Μάρτιο. Ο Τούρκος Πρόεδρος παραδέχτηκε πως υπήρχε ολιγωρίες από τον κρατικό μηχανισμό και δυσκολίες.

Πλανήτης

Οι πολίτες είναι οργισμένοι με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν και για την ανοχή που έδειξε στους εργολάβους των χάρτινων κτηρίων.

Η Τουρκία και η σημερινή Κυβέρνηση αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τους πολίτες που έμειναν στο δρόμο.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί ένας τηλεμαραθώνιος με σκοπό τη συλλογή βοήθειας για τους σεισμόπληκτους.

Ο Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο και τον τρόπο που αποφάσισε να μιλήσει σε αυτό, έδειξε πως μέχρι στιγμής δεν υιοθετεί μια μετακίνηση της ημερομηνίας των Εκλογών. Φαίνεται πως επέλεξε την οδό που δείχνει πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, προτάσσοντας αυτά που σκοπεύει να κάνει.

Ακόμα, παραδέχτηκε πως υπήρχε ολιγωρίες από τον κρατικό μηχανισμό και δυσκολίες.

Πρώτον, ο Ερντογάν είπε πως το 98% των κτηρίων που κατέρρευσαν ήταν πριν το 1999. Μόνο το 2% χτίστηκε αργότερα.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε δύο πολύ σημαντικά νούμερα. Ο αριθμός των αστέγων θα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο και πως 44.000 κτήρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Τέλος, η υπόσχεση που έδωσε ήταν πως αρχές Μαρτίου ξεκινάει να χτίζει 30.000 κατοικίες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...