Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Λευκός Οίκος: Τρία από τα «μπαλόνια» μπορεί να χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς ή επιστημονικούς σκοπούς

Πλανήτης

Στα τρία ιπτάμενα αντικείμενα, που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική, αναφέρθηκε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προς το παρόν «καμία ένδειξη» ότι ήταν κινεζικής προέλευσης ή ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκοπευτικούς σκοπούς.

Όπως ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς». 

Ωστόσο, ο Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι θα χρειαστεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους για να απαντήσει μετά βεβαιότητας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξήγησε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη τα τρία αυτά αντικείμενα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους.

Ο Κίρμπι δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την Κυριακή από ένα μαχητικό F-16 εναντίον ενός απ’ αυτά τα αντικείμενα πάνω από τη λίμνη Χιούρον αστόχησε και έπεσε στο νερό. «Ασφαλώς παρακολουθήσαμε την πορεία του μέχρι κάτω», είπε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Δευτέρα, ο ένας από τους πυραύλους αστόχησε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...