Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: O Ντόναλντ Τραμπ είναι επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές του 2024

Πλανήτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε την Τρίτη επίσημα στις ομοσπονδιακές εκλογικές αρχές την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του, την τρίτη κατά σειρά, με έγγραφο που επιδόθηκε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (Federal Election Commission, FEC), μερικά λεπτά προτού κάνει τη «μεγάλη ανακοίνωση» που είχε προαναγγείλει μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς του που ανυπομονούσαν στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας τους οπαδούς του πως η Αμερική «επιστρέφει», λίγη ώρα αφού συνεργάτες του υπέβαλαν στις ομοσπονδιακές εκλογικές αρχές έγγραφα που επισημοποιούν πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας των ακινήτων ανέφερε πως οι ΗΠΑ ήταν μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους αφοσιωμένους υποστηρικτές του σε μεγάλη αίθουσα υποδοχής στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Τζο Μπάιντεν «δεν θα μείνει άλλα τέσσερα χρόνια» στον Λευκό Οίκο.

«Ο Τζο Μπάιντεν ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος των αφοσιωμένων υποστηρικτών του και των συγγενών του.

«Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία», πρόσθεσε.

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν σπουδαία χώρα και σύντομα θα είμαστε ξανά», η Αμερική «επιστρέφει», συνέχισε. Επανήλθε στα θέματα της μετανάστευσης («μας δηλητηριάζουν»), της εγκληματικότητας, («λίμνες αίματος»), υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στους διακινητές ναρκωτικών, ότι θα επαναφέρει στην ενεργή υπηρεσία μέλη και στελέχη του στρατού που αποτάχτηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Αν κι επέκρινε —ξανά— τις εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα αφού διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων πως θα εκδηλωνόταν «γιγαντιαίο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές, απέφυγε να επαναλάβει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας το 2020 που του στέρησε τη νίκη, ή να αναφερθεί στην αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης», σπεύδοντας να συμπληρώσει «δεν θα φοβηθούμε. Θα επιμείνουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Φόρτωση άρθρων...