Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ισπανία: Προειδοποιήσεις για βόμβες σε διεθνή σχολεία σε Μαδρίτη, Τενερίφη και Σαραγόσα

Πλανήτης

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας, έπειτα από προειδοποιήσεις για βόμβες σε διεθνή σχολεία σε Μαδρίτη, Τενερίφη και Σαραγόσα. 

Μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βόμβας έλαβαν πολλά διεθνή σχολεία - γαλλικά και βρετανικά - στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να αναβληθούν τα μαθήματα εκεί, ανακοίνωσαν τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Λάβαμε ένα μέιλ χθες (Κυριακή) το βράδυ στις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στο οποίο υπήρχε προειδοποίηση για βόμβα. Ενημερώσαμε την αστυνομία καθώς και τη γαλλική πρεσβεία στην Ισπανία.

Μέχρι να αποχωρήσουν οι αρχές (από τον χώρο του σχολείου), το σχολείο δεν θα λειτουργήσει», επεσήμανε το πρωί ο Νοέλ Χεγκού, διευθυντής του γαλλικού σχολείου Moliere στη Σαραγόσα και πρόσθεσε ότι σήμερα το πρωί το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 1.000 μαθητές, δεν άνοιξε τη συνηθισμένη του ώρα, καθώς βρίσκονταν «καθ’ οδόν» πυροτεχνουργοί.

Το γαλλικό σχολείο Jules Verne της Τενερίφης, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων νησιών, επίσης έλαβε προειδοποίηση για αντίστοιχη απειλή χθες το βράδυ, σύμφωνα με τον Ζουλιέν Λεπανί, διευθυντή του δημοτικού, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι γονείς των μαθητών του βρετανικού σχολείου St Georges στη Μαδρίτη έλαβαν μήνυμα, με το οποίο τους ανακοινωνόταν ότι το σχολείο θα άνοιγε αργά το πρωί, αφού «στη διάρκεια της νύκτας ελήφθη μέιλ στο οποίο αναφερόταν ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα». Η διεύθυνση του σχολείου επεσήμανε στο μήνυμά της ότι «η ίδια προειδοποίηση εστάλη σε πολλά σχολεία της Μαδρίτης σήμερα» και «η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σειρά λάθος συναγερμών». Την προηγούμενη εβδομάδα το βρετανικό σχολείο Kensington είχε επίσης λάβει «απειλές μέσω μέιλ», σημείωσε η διεύθυνση.

Η Αστυνομία της Ισπανίας δεν έχει σχολιάσει τα περιστατικά. Στη Γαλλία γίνονται εδώ και μήνες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμια, σταθμούς τραίνων αλλά και κυρίως σε σχολεία: στα μέσα Νοεμβρίου το γαλλικό υπουργείο Παιδείας είχε επισημάνει ότι έχουν καταγραφεί 788 προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε σχολεία μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...