Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Εκπρόσωπος Νετανιάχου: «Ναι, βρέθηκαν μωρά με κομμένα κεφάλια» στο Ισραήλ

Πλανήτης

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά. Μιλώντας στο LBC, η Tal Heinrich, εκπρόσωπος του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες είδαν μωρά που είχαν αποκεφαλιστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αναφορές που έκαναν λόγο για νεκρά μωρά με κομμένα κεφάλια, η Tal Heinrich είπε ότι πράγματι οι στρατιώτες του Ισραήλ έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιες αποτρόπαιες εικόνες στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

«Μωρά, μερικά από αυτά με κομμένα κεφάλια. Αυτό ακούμε από στρατιώτες», ανέφερε η Tal Heinrich στο LBC.

«Έκοψαν κεφάλια» μωρών, λέει εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Χαμάς
Η εκπρόσωπος του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι οι εικόνες στο Kfar Azza ήταν τόσο δύσκολες για να τις επεξεργαστούν, που κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι έκαναν εμετό, ενώ πολλοί έβαλαν τα κλάματα.

«Ναι, έκοψαν κεφάλια, έκοψαν κεφάλια», είπε η Tal Heinrich.

Υπουργείο Εξωτερικών Ισραήλ: «Σε αυτό το στάδιο δεν επιβεβαιώνουμε τον αριθμό των 40 δολοφονημένων μωρών»

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ την ίδια ώρα δηλώνει πως δεν είναι σε θέση «σε αυτό το στάδιο» να επιβεβαιώσει ότι «40 μωρά δολοφονήθηκαν» στη σφαγή στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, στο νότιο Ισραήλ, όπως τουλάχιστον ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Τρίτη, στον λογαριασμό @Israel στο twitter (ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ) αναρτήθηκε ένα βίντεο του ενημερωτικού σταθμού i24NEWS, που έδειχνε μια δημοσιογράφο να περιγράφει, εμφανώς ταραγμένη, την καταστροφή που είδε στο κιμπούτς αυτό, σε μια επίσκεψη που οργανώθηκε για τον Τύπο υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού.

«Σαράντα μωρά δολοφονήθηκαν» έγραφε η λεζάντα στο βίντεο αυτό. «Κανείς δεν μπορούσε να το περιμένει», είπε η ίδια δημοσιογράφος σε ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του καναλιού. Η ρεπόρτερ αναφέρει επίσης «τις φρικιαστικές εικόνες» που της περιέγραψαν οι στρατιώτες και τα «τουλάχιστον 40 μωρά» που σκοτώθηκαν.

Από την Τρίτη, σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επανέρχονται τα μηνύματα για τα «40 δολοφονημένα μωρά», ως παράδειγμα της βαρβαρότητας των ανδρών της Χαμάς.

Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των βρεφών που σκοτώθηκαν στο Κφαρ Αζά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο υπάγεται ο λογαριασμός @Israel, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανέναν αριθμό σε αυτό το στάδιο».

Σύμφωνα με τον απόστρατο υποστράτηγο Ιτάι Βερούβ, «70 ένοπλοι, εκπαιδευμένοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν στο Κφαρ Αζά γύρω στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου για να διαπράξουν «μια σφαγή, μια καταστροφή».

Περίπου 400 άνθρωποι ζούσαν στο Κφαρ Αζά, μια αγροτική κοινότητα που απέχει 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή αυτή έκαναν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς αμάχους ή και 150, μεταξύ των οποίων και αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών. Ένας από αυτούς, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε επίσης λόγο για ακρωτηριασμούς και αποκεφαλισμούς, αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...