Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές καταιγίδες (Videos&Photos)

Συγκλονιστικές οι εικόνες από τις διασώσεις. Μεγάλες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές της γειτονικής χώρας.

Νεκρούς και αγνοούμενους έχουν αφήσει πίσω τους οι φονικές καταιγίδες στην Ιταλία. Εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται στην Ιταλία, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στη βόρεια περιοχή Emilia-Romagna, ενώ σοβαρές είναι οι καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμα, αναβλήθηκε και το Grand Prix της Formula 1, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Σαββατοκύριακο στην Ίμολα.

Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς οι περιοχές τους έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και οι αρχές τις έχουν εκκενώσει. Κάποιοι ανέβηκαν στις στέγες και από εκεί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε άλλες περιοχές.

Οι Αρχές λένε ότι 14 ποτάμια έχουν ξεχειλίσει, πλημμυρίζοντας 23 πόλεις. Ο δήμαρχος της Ραβέννα λέει ότι η πόλη του είναι πλέον «μη αναγνωρίσιμη». Το Grand Prix της F1 στην Emilia-Romagna που θα γινόταν αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε. Οι συζητήσεις την Τετάρτη μεταξύ των τοπικών αρχών και των διοργανωτών του αγώνα στην Imola κατέληξαν στο ότι η διοργάνωση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω βροχές στην περιοχή. «Ήταν πιθανότατα η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνια», είπε ο δήμαρχος της Ραβέννα, Μικέλε ντε Πασκάλ, στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RAI της Ιταλίας. «Η Ραβέννα είναι αγνώριστη για τη ζημιά που έχει υποστεί». Ο δήμαρχος του κοντινού Φόρλι, Τζιαν Λούκα Ζατίνι, είπε ότι η πόλη του είναι «γονατισμένη, συντετριμμένη και πονάει», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην πόλη Τσεζένα, οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες και περίμεναν τη διάσωσή τους με ελικόπτερο ή βάρκα. Στο Castel Bolognese, ο δήμαρχος είπε ότι η κατάσταση ήταν «καταστροφική». Χιλιάδες άνθρωποι που ζούσαν σε μονοκατοικίες χρειάστηκε να μεταφερθούν μακριά από τα σπίτια τους, πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρεύμα στην πόλη. Οι άνθρωποι στεγάζονται σε γυμναστήρια και σχολεία σε όλη την Emilia-Romagna.

Ο Περιφερειάρχης Στέφανο Μπονακσίνι προέτρεψε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τα ποτάμια. «Όσοι ζουν σε περιοχές κοντά σε υδάτινα ρεύματα θα πρέπει να μετακινηθούν σε ψηλότερους ορόφους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι προήδρευσε σε έκτακτη συνάντηση με στελέχη της πολιτικής προστασίας.

Σε ορισμένες περιοχές δεν κατέστη δυνατό να μετρηθεί η βροχόπτωση, επειδή η ποσότητα ξεπέρασε αυτό που μπορούσαν να καταγράψουν τα όργανα. Οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή της Καταιγίδας Μινέρβα, είναι μετά από εβδομάδες έντονης ξηρασίας στη βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με το BBC, η ίδια περιοχή επλήγη επίσης από καταρρακτώδεις βροχές στις αρχές του μήνα οπότε εκδηλώθηκαν και τότε πλημμύρες. Αυτό σημαίνει ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι γεμάτος και τα εδάφη κορεσμένα, άρα και λιγότερο ικανά να απορροφήσουν αυτόν τον τελευταίο γύρο ισχυρών βροχοπτώσεων.

Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταιγίδες

 

Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταιγίδες
Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταιγίδες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...