Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ιταλία: Ορκίστηκε η Κυβέρνηση της Μελόνι

Πλανήτης

Ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση της Ιταλίας, υπό την ηγεσία της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι. Αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Η Κυβέρνηση απαρτίζεται από την Πρωθυπουργό, 24 υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Συνολικά, 6 υπουργοί είναι γυναίκες, 9 ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, 5 στην Λέγκα, 5 στην Φόρτσα Ιτάλια και 5 είναι τεχνοκράτες.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, η νέα Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. 

Στην αίθουσα του ιταλικού προεδρικού μεγάρου ήταν παρόντες και συγγενικά πρόσωπα των μελών της νέας κυβέρνησης. Ανάμεσά τους, ο σύντροφος της Μελόνι, Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος είναι δημοσιογράφος του ομίλου Μπερλουσκόνι, με την εξάχρονη κόρη τους Τζινέβρα.

Και ο Ματέο Σαλβίνι μετέβη στο Κυρινάλιο με την σύντροφό του Φραντσέσκα και τα δύο παιδιά του.

Όλοι οι υπουργοί ορκίσθηκαν ότι «θα είναι πιστοί στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβονται με αφοσίωση τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προς το απόλυτο συμφέρον του έθνους».

Το στυλό γλίστρησε από τα χέρια του Σαλβίνι

Η Μελόνι, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας, ήταν εμφανώς συγκινημένη. 

Στα ευτράπελα της ορκωμοσίας ήταν ότι για λίγα δευτερόλεπτα το στυλό γλίστρησε όταν το άφησε στο τραπέζι ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος θα είναι ο νέος υπουργός Υποδομών. Στις ιδιαιτερότητες της ημέρας και ένα μικρό σαρδάμ του νέου υπουργού εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας.

Αύριο στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής, όπου και το παραδοσιακό «καμπανάκι» θα παραδοθεί από τον Μάριο Ντράγκι στην Τζόρτζια Μελόνι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Φόρτωση άρθρων...