Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα τον Νοέμβριο

Πλανήτης

Την Κίνα θα επισκεφθεί ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, στις αρχές του Νοεμβρίου.

Την επίσκεψη στην Κίνα επιβεβαίωσε ο Γερμανός Καγκελάριος έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ο Όλαφ Σολτς σχεδίαζε εδώ και καιρό αυτή την επίσκεψη, την πρώτη που θα κάνει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. 

Το ότι προγραμματίζεται να γίνει δύο εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας μοιάζει «αρκετά πρακτικό», σχολίασε, αν και η επίσκεψη μπορεί να γίνει επίσης μετά τη Σύνοδο.

Στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Δεν είναι ακόμη σαφές το εάν θα είναι παρών ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Όλαφ Σολτς πιθανόν θα γίνει ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που θα επισκεφθεί την Κίνα αφότου ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Το πρώτο του ταξίδι στην Ασία είχε προορισμό την Ιαπωνία, μέλος της G7.

Δυο προκάτοχοι του Όλαφ Σολτς, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχαν επίσης επισκεφθεί την Κίνα. Ο Γερμανός Καγκελάριος σχεδιάζει να επισκεφθεί τον επόμενο μήνα το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη πριν από τη σύνοδο της G20.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...