Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ιταλία: Πρόστιμο σε συνταξιούχο επειδή... επισκεύασε μόνος του λακούβα σε διάβαση πεζών

Πλανήτης

Πρόστιμο 882 ευρώ επέβαλαν οι Αρχές της Λομβαρδίας, σε έναν συνταξιούχο, επειδή πήρε την πρωτοβουλία να επισκευάσει μία λακούβα 30 εκατοστών σε διάβαση πεζών.

Ο ίδιος δήλωσε πως είχε απευθυνθεί πολλές φορές στις τοπικές Αρχές για το ζήτημα, ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, επομένως πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Κλαούντιο Τρέντα μοιράστηκε φωτογραφία της επιστολής, που έλαβε από την αστυνομία, που τον κατηγορούσαν για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο για την εκτέλεση μιας δυνητικά επικίνδυνης εργασίας σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια ή αρμοδιότητα.

Το αποκορύφωμα, δε, ήταν ότι τον διέταξαν να επαναφέρει την τρύπα στην αρχική της κατάσταση.

«Αν νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος, κάνουν λάθος. Με προκάλεσαν και γι’ αυτό τώρα καταθέτω ανταγωγή κατά του συμβουλίου για αμέλεια», δήλωσε στην Corriere della Sera.

Η είδηση του προστίμου στον Τρέντα προκάλεσε σάλο και παράλληλα ένα κύμα συμπαράστασης.

Ο Vittorio Sgarbi, υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, σχολίασε επί του θέματος: «Εκτός από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχει και η κοινή λογική. Η κοινή λογική θα έπρεπε να είχε ωθήσει την τοπική αστυνομία να ευχαριστήσει αυτόν τον κύριο».

Από την πλευρά του, ο Τρέντα τόνισε στην Monza Today: «Δεν είμαι συνηθισμένος σε όλη αυτή τη δημοσιότητα. Θα παλέψω μέχρι τέλους για να ακυρωθεί αυτό το πρόστιμο, καθώς, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για αδικία. Γιατί να επιβληθεί πρόστιμο σε εμένα και όχι σε εκείνους που γνώριζαν για το πρόβλημα και δεν παρενέβησαν;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...