Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ciaran»: 15 νεκροί και 2 αγνοούμενοι στη δυτική Ευρώπη

Πλημμύρισαν σπίτια και παρασυρθήκαν αυτοκίνητα. Στο έλεος της κακοκαιρίας Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Βρετανία και Γερμανία.

Τουλάχιστον 15 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η καταιγίδα «Ciaran» που έπληξε τη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη. 

Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα και προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε πάνω από έξι χώρες. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το Σαββατοκύριακο την Ισπανία και τη νότια Γαλλία.

Βυθισμένη στα λασπωμένα νερά άφησε πίσω της τη βορειοδυτική Ιταλία η καταιγίδα «Ciaran», που χτύπησε με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Μέσα στη νύχτα τα ποτάμια ξεχείλισαν και τα νερά βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις και χωριά πολύ κοντά στη Φλωρεντία. Μία γέφυρα κατέρρευσε.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οι διάδρομοι του νοσοκομείου στην Πίζα μετατράπηκαν σε ποτάμια. Περιοχές πλημμύρισαν και βόρεια της Βενετίας.

Ιταλία: Έξι οι νεκροί από την κακοκαιρία, δύο οι αγνοούμενοι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στη βόρεια και κεντρική Ιταλία, άλλοι δύο αγνοούνται. Περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στις πληγείσες περιοχές.

Οι ιταλικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού την περιφέρεια της Τοσκάνης, καθώς η στάθμη του ποταμού Άρνου θα συνεχίσει να ανεβαίνει και τις επόμενες ώρες.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ιταλία και κυρίως την περιοχή της Τοσκάνης.

Στην κεντρική Ιταλία, είκοσι χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω, κυρίως, των εκτεταμένων πλημμυρών σε δρόμους και ισόγεια.

Στη Λιγουρία με πρωτεύουσα τη Γένοβα, εξαιτίας της φουρτουνιασμένης θάλασσας, που έχει πολύ μεγάλα κύματα, ο περιφερειάρχης Τζοβάνι Τότι ζήτησε από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην ακτή.

Η Ένωση Βιομηχάνων της Τοσκάνης, τέλος, σε μια πρώτη εκτίμηση των συνεπειών της κακοκαιρίας, υπογραμμίζει ότι προκλήθηκαν «σοβαρότατες ζημιές στο σύνολο του παραγωγικού ιστού της περιοχής».

Νεκρό 5χρονο παιδί στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο, μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα πεντάχρονο παιδί έχασαν τη ζωή τους στη Γάνδη, όταν έπεσαν πάνω τους κλαδιά δέντρων. Στην Αμβέρσα, ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση τοίχου που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι.

Δύο νεκροί στη Γαλλία και άλλοι τρεις σε Ισπανία, Ολλανδία και Γερμανία

Δύο νεκρούς μετρά και η Γαλλία, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.
Από πτώσεις δέντρων έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις άνθρωποι σε Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Το Σαββατοκύριακο νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...