Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κίνα: Τανκς στους δρόμους πόλεων κοντά στους διαδηλωτές (Video)

Πλανήτης

Τανκς έκαναν την εμφάνισή σε πόλεις της Κίνας. Βίντεο δείχνουν να κινούνται άρματα μάχης στους δρόμους της ανατολικής πόλης Xuzhou ξυπνώντας μνήμες από τη σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν το 1989 με χιλιάδες διαδηλωτές να σκοτώνονται από στρατιώτες. 

Το Πεκίνο εντείνει την καταστολή των διαδηλώσεων ανθρώπων που διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστροφική πολιτική του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη λογική του μηδενικού Covid.

Τα πλάνα τα μεταδίδει η Daily Mail ενώ αναπαράγονται από δεκάδες χρήστες του διαδικτύου.

Στο μεταξύ σε ανελέητο κυνήγι για τον εντοπισμό διαδηλωτών επιδίδονται οι κινεζικές αρχές με έρευνες σε σπίτια και προσωπικές συσκευές, ανακρίσεις, συλλήψεις, και απομάκρυνση φοιτητών από τα πανεπιστήμια.

Συνεχίζεται η καταστολή του μεγαλύτερου κύματος οργής ενάντια στη στρατηγική «μηδενικού covid» και αμφισβήτησης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters, δέχτηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από την αστυνομία, άλλοι κλήθηκαν να παρουσιαστούν σε αστυνομικά τμήματα για να καταθέσουν γραπτές αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητές τους το βράδυ της Κυριακής, πολλοί άλλοι συνελήφθησαν την ώρα των κινητοποιήσεων, ενώ άλλοι υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τις προσωπικές τους συσκευές στις Αρχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...