Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κομισιόν: Δεύτερη αύξηση αποδοχών μέσα σε έξι μήνες – Ο μισθός της Φον ντερ Λάιεν

Δεύτερη αύξηση στους μισθούς τους, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, πρόκειται να δουν οι 50.000 εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Bild.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά 7% αναδρομικά από τον Ιούλιο, μετά την αύξηση 2,4% που «είδαν» στους μισθούς τους στα μέσα του περασμένου έτους.

Ο βασικός μισθός της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν, αυξάνεται κατά 2.044 ευρώ σε σύγκριση με το 2021 και θα φτάνει τις 31.250 ευρώ. Η Φον ντερ Λάιεν θα παίρνει πλέον 1.000 ευρώ την ημέρα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Μαζί με το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι μηνιαίες αμοιβές της θα πλησιάσουν τις 36.000 ευρώ.

Οι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν επιπλέον 1.667 ευρώ και έτσι ο μισθός τους θα διαμορφωθεί στις 25.475 ευρώ.

Τα επιδόματα των 705 ευρωβουλευτών αυξάνονται σχεδόν κατά 700 ευρώ και ο μισθός διαμορφώνεται σε 10.495 ευρώ τον μήνα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000 ευρώ.

Όσον αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο χαμηλότερος βασικός μισθός θα αυξηθεί κατά 214 ευρώ φθάνοντας τις 3.272 ευρώ, ενώ ο υψηλότερος θα αυξηθεί κατά 1.483 ευρώ, αγγίζοντας τις 22.646 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...