Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη για νέο στέλεχος της Όμικρον

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη, καθώς εντοπίστηκε νέο στέλεχος της Όμικρον. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECDC), σε τουλάχιστον πέντε χώρες στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί ένα νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και είναι πιθανό να κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό πιθανότατα θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με μια επιδημιολογική ενημέρωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ECDC.

«Οι χώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για την εμφάνιση και εξάπλωση του στελέχους BQ.1 και να διατηρήσουν τον ευαίσθητο και αντιπροσωπευτικό διαγνωστικό έλεγχο», προέτρεψε ο διευθυντής του ECDC, Andrea Ammon. 

«Οι χώρες, θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθούνται δείκτες όπως οι νοσηλείες, οι εισαγωγές και οι πληρότητες στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς και οι θάνατοι» πρόσθεσε.

Προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες στην Ασία δείχνουν ότι η παραλλαγή BQ.1 της παραλλαγής Όμικρον έχει την ικανότητα να αποφεύγει σημαντικά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το στέλεχος οδηγεί σε βαρύτερη νόσηση σε σύγκριση με τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον που υπάρχουν ήδη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...