Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κόσοβο: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή

Πλανήτης

Σε ρινγκ μετατράπηκε σήμερα η Βουλή του Κοσόβου όταν βουλευτής της Aντιπολίτευσης πέταξε νερό στον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, που βρισκόταν στο βήμα και έπειτα ακολούθησε γενική συμπλοκή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση με το σερβικό στοιχείο ένας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος πέταξε νερό στον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό και σε υπουργούς του.

Εκείνοι πέρασαν στην αντεπίθεση, η σύρραξη γενικεύθηκε με την εμπλοκή και άλλων βουλευτών από κάθε πλευρά, με γροθιές, σπρωξιές και κλωτσιές.

Ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου φυγαδεύθηκε από τη φρουρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τη φρουρά και η συνεδρίαση διεκόπη για δυο ώρες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Κούρτι παρουσίαζε μέτρα για την εκτόνωση της έντασης με το σερβικό στοιχείο, όμως αποδοκιμάσθηκε από την αντιπολίτευση ως ψεύτης και ακολούθησαν τα επεισόδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το ...

Φόρτωση άρθρων...