Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κουλέμπα: Η Ουκρανία δεν σχεδιάζει να αποκτήσει «βρώμικη βόμβα»

Πλανήτης

Τα ρωσικά ψέματα για την Ουκρανία, που φέρεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» είναι τόσο παράλογα όσο και επικίνδυνα, τονίζει ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Πρώτον, η Ουκρανία είναι ένα αφοσιωμένο μέλος της NPT: δεν έχουμε ούτε «βρώμικες βόμβες», ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε καμία. Δεύτερον, οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν τους άλλους για αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι” κατέληξε.

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε νωρίτερα με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρώμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνεχίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...