Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κύπρος: Πώς έγινε το δυστύχημα με τα Jet Ski με θύμα μία 6χρονη

Σε απόλυτη τραγωδία κατέληξαν οι καλοκαιρινές διακοπές και οι στιγμές ξεγνοιασιάς για μία οικογένεια στην Κύπρο. 
Ένα 6χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε στη θάλασσα από το τζετ σκι που οδηγούσε ο πατέρας του και η μητέρα του το παρέσυρε.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, μία οικογένεια Ρωσοϊσραηλινών ξεκίνησε με το σκάφος της από τη Λεμεσό της Κύπρου με προορισμό την Πάφο.

Ήθελαν να απολαύσουν τη θάλασσα και έκαναν μία βόλτα με τα τζετ σκι που είχαν μαζί τους.

«Όταν έφτασαν στην περιοχή Lady`s Mile, η οποία είναι μία παραλία που ανήκει στις βρετανικές βάσεις που είναι κυρίαρχες στην Κύπρο από το 1960, τα δύο παιδιά μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα επιβιβάστηκαν σε τζετ σκι που μετέφεραν με το γιοτ».

Η ώρα ήταν 8 το βράδυ. Ο ήλιος έδυε και στην παραλία «Lady`s Mile» της Πάφου υπήρχαν ακόμα μερικοί παραθεριστές. Τα δύο τζετ σκι της οικογένειας έκανα βόλτα μερικά μέτρα μακριά από την ακτή.

Στο ένα, οδηγός ήταν ο πατέρας με την 6χρονη κορούλα του ακριβώς από πίσω του και ακολουθούσε εκείνο με οδηγό τη μητέρα και συνοδηγό τον 8χρονο γιο τους.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το τζετ σκι του πατέρα αναπήδησε, με αποτέλεσμα η 6χρονη να βρεθεί μέσα στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα που επίσης οδηγούσε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει και τραυμάτισε το 6χρονο κορίτσι.

«Αμέσως έσπευσαν λουόμενοι στην περιοχή, μετέφεραν το παιδί στην στεριά, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης γιατί είχε χάσει τις αισθήσεις του».

Ασθενοφόρο, λιμενικό και αστυνομία έφτασαν στο σημείο. Τα τζετ σκι ρυμουλκήθηκαν στην ακτή, με το 6χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν ήταν πολύ μακριά από την ακτή, ωστόσο εκεί, λόγω των ρευμάτων, απαγορεύεται οι λουόμενοι να εισέρχονται στο νερό σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. Είναι μία ομαλή παραλία με άμμο, δεν υπάρχει άλλη επικινδυνότητα».

Εξετάζεται αν οι γονείς είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οδηγήθηκαν στο ΑΤ για περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πρόβλημα νομικής φύσεως οι γονείς. Ίσως αν αποδειχτεί ότι δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έτσι φαίνεται. Δεν ξέρουμε αν φορούσαν σωσίβια, δεν ξέρουμε αν ήταν δεμένο πάνω στο τζετ σκι».

Οι Αρχές αναζητούν μαρτυρίες παραθεριστών, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η νεκροψία του άτυχου κοριτσιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...