Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιταλία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στη Βενετία - Τουλάχιστον 21 νεκροί (Videos & Photos)

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία στην Ιταλία. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα ύψους περίπου δέκα μέτρων, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν 10 τραυματίες, ενώ, ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την γέφυρα. Η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ του Μέστρε και του σταθμού Santa Lucia στη Βενετία διεκόπη.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Ακόμα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Συλλυπητήρια από τη Μελόνι

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία», ανέφερε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός.
 

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στη Βενετία
Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στη Βενετία

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...