Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Πάνω από 41.000 οι νεκροί

Πλανήτης

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ξεπερνώντας τις 41.000. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα γνωστοποίησε πως τα θύματα στην Τουρκία ανέρχονται πλέον σε 35.418.

Αν σε αυτά προστεθούν και τα περίπου 5.800 από τα Συρία (όπως προκύπτουν από στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και της συριακής κυβέρμνησης), τότε ο συνολικός αριθμός νεκρών φτάνει στους 41.218.

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως οι μετασεισμοί ξεπερνούν τους 3.100, ενώ η καταστροφική επίδραση του σεισμού εξαπλώθηκε σε μια περιοχή 500 χιλιομέτρων. 

Επίσης, ανέφερε πως οι τραυματίες φτάνουν στους 105.505, ενώ 369.000 κτίρια επιθεωρήθηκαν για ζημιές από τα κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων Verisk, οι ζημιές από τους σεισμούς στην Τουρκία θα ξεπεράσουν πιθανότατα τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόνο ένα κλάσμα των ζημιών - πιθανότατα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια - καλύπτεται από την ασφάλιση, πρόσθεσε η Verisk.

Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε πως οι κατασκευές που συμμορφώνονται με τους οικοδομικούς κανονισμούς «έχουν αποδώσει σχετικά καλά, ενώ πολλές άλλες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές και έχουν καταρρεύσει κατά τη διάρκεια σεισμών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...