Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μακρόν: Η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ αποδεικνύει πως η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ανέφερε ότι αν και δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες, η κατάσταση που επικρατεί δείχνει τις μεγάλες διαιρέσεις που υπάρχουν στη Ρωσία.

Επισήμανε επίσης ότι η Δύση δεν έχει εμπλακεί στα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να στηριχθεί η Ουκρανία στις προσπάθειες της για αντεπίθεση.

Μία αντεπίθεση που, όπως είπε ο Μακρόν είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο σε σχέση με αυτά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά και σε σχέση με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...