Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στο Μεξικό με θύμα ένα δύτη. Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 6 μέτρων αποκεφάλισε δύτη, καθώς μάζευε οστρακοειδή στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού.

Η τραγωδία συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, ενώ ο 53χρονος Manuel Lopez μάζευε όστρακα στα ανοιχτά του Benito Juárez στη Sonora, στη δυτική ακτή του Μεξικού, ανέφερε η Tracking Sharks. 

Λέγεται ότι έκανε κατάδυση από την πόλη Paredón Colorado στον πυθμένα του ωκεανού χωρίς δεξαμενή οξυγόνου για να πιάσει τα συγκεκριμένα όστρακα, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε βάθος 1 έως 17 μέτρων.

Η αποστολή οστρακοαλιείας του Λόπεζ διακόπηκε όταν ο λευκός καρχαρίας δάγκωσε το κεφάλι του κόβοντάς το κατευθείαν, σύμφωνα με το Tracking Sharks.

«Βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο ώμους», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Χοσέ Μπερνάλ.

«Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για ψάρεμα για αρκετές ημέρες», είπε ο Μπερνάλ.

Ωστόσο, ο Manuel Lopez, ο οποίος φέρεται να είχε ανάγκη από χρήματα, είδε την ευκαιρία να κάνει μια επικερδή κατάδυση λόγω της έλλειψης οστρακοειδών στην αγορά. 
Φέρεται ότι αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και να ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι, όπως αποδείχτηκε, για ψάρεμα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...