Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Οργή για το βίντεο του ξυλοδαρμού του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς από πέντε Αφροαμερικανούς αστυνομικούς

O 29χρονος Αφροαμερικανός φώναζε «μαμά», «θα σε σκίσουμε» έλεγαν οι αστυνομικοί. Ο νεαρός άνδρας πέθανε τρεις ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του.

Πλανήτης

Οργή έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημοσιοποίηση των βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς. Οι πέντε από αυτούς, όλοι επίσης Αφροαμεκαρινοί, έχουν ήδη απολυθεί για την υπόθεση.

Η Αστυνομία του Μέμφις όπου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός του Τάιρ Νίκολς στις 7 Ιανουαρίου με τον 29χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος, έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα διαφορετικά βίντεο από όσα συνέβησαν με αφορμή έλεγχο στο όχημα του Αφροαμερικανού.

Στα βίντεο φαίνεται ο Τάιρ Νίκολς να πέφτει στους έδαφος μετά τις κραυγές των αστυνομικών να βγει από το όχημα και τις απειλές ότι θα κάνουν χρήση taser. 

«Δεν έκανα τίποτα, το μόνο που θέλω είναι να πάω σπίτι μου», ακούγεται να λέει ο 29χρονος στους αστυνομικούς με έναν εξ αυτών να ακούγεται να λέει «ελπίζω να τον τσακίσουν».

Στα βίντεο που ακόμα και η ίδια η αρχηγός της Αστυνομίας του Μέμφις χαρακτήρισε «απάνθρωπο» ακούγεται ένας αστυνομικός να φωνάζει στον Νίκολς «θα σε γ@@@με στο ξύλο».

Ο Νίκολς φώναζε «μαμά, μαμά» ενώ οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν ανηλεώς.

Στα ιδιαιτέρως σκληρά πλάνα οι αστυνομικοί φαίνονται να χτυπούν επανειλημμένα στο κεφάλι με κλωτσιές τον Τάιρ Νίκολς ο οποίος είναι με χειροπέδες και δεν εμφανίζεται να επιχειρεί να αντισταθεί.

Άλλος αστυνομικός φαίνεται να χτυπάει τον 29χρονο με γκλοπ ενώ ακόμα και όταν ο Νίκολς σηκώθηκε όρθιος οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές μέχρι τελικά να σύρουν το κορμί του σε ένα περιπολικό και να το τοποθετούν στο πλάι.

Η δημοσιοποίηση των βίντεο έφερε συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ με τις πιο επεισοδιακές να συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη όπου καταστράφηκε ένα περιπολικό και το Μέμφις όπου έκλεισαν για αρκετή ώρα δρόμοι.

Η αγανάκτηση του Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το «φρικιαστικό» βίντεο με τον Τάιρ Νίκολς.

«Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απόψε θα προκαλέσουν αγανάκτηση στον πληθυσμό, κι υπάρχει λόγος», αναγνώρισε ο Τζο Μπάιντεν στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η οικογένεια του Τάιρ Νίκολς «αξίζει» να διενεργηθεί «άμεση, πλήρης και διαφανής έρευνα».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες: 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Φόρτωση άρθρων...