Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Μελόνι: «Εγγύηση το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Πλανήτης

«Το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου αποτελεί εγγύηση κατά των ξαφνικών ανατιμήσεων», τόνισε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε αναλυτική συνέντευξή της στην τηλεόραση της Rai.

«Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν 275, φτάσαμε στα 180 (ευρώ ανά μεγαβατώρα), ενώ η ιταλική πρόταση ήταν 160. Κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρότασή μας», πρόσθεσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι ήδη σήμερα, η τιμή του φυσικού αερίου παρουσίασε μείωση.
Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι «συχνά ζημιώθηκαν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι» και ότι «όσοι τυχαίνουν υποδοχής στην Ιταλία είναι, απλούστατα, όσοι έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους δουλεμπόρους».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής Κυβέρνησης, «η αντίδραση του Παρισιού, μετά την άφιξη του πρώτου πλοίου μιας ΜΚΟ στην Γαλλία, με 230 ανθρώπους -- ενώ στην Ιταλία από την αρχή του χρόνου αποβιβάσθηκαν 94.000 άνθρωποι -- είναι ένδειξη ενός προβλήματος που δεν είναι άλλο από το ότι στο παρελθόν υπήρχε μια σιωπηλή συμφωνία: ότι η Ιταλία ήταν η μόνη χώρα αποβίβασης».

«Η Ιταλία δεν θα κάνει χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, μπορώ να σας το υπογράψω με το αίμα μου. Δεν πρόκειται για χρήσιμο μηχανισμό, δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ κανείς και οι όροι του είναι υπερβολικά δεσμευτικοί», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι. 

Ακόμα, η Πρωθυπουργός της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι για να αποφασιστεί αν η χώρα θα τον επικυρώσει, θα διεξαχθεί αναλυτική συζήτηση στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

Τέλος, αναφερόμενη σε ιδιαίτερες στιγμές από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία, η Τζόρτζια Μελόνι είπε πως την συγκίνησε ιδιαίτερα μια γυναίκα, η οποία της έστειλε «κάρτα με τη φράση: "ήμουν έτοιμη να κλείσω το κατάστημά μου, αλλά κερδίσατε τις εκλογές και αποφάσισα να συνεχίσω να το κρατώ ανοικτό"».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Χιλή

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έγινε στα ανοικτά των ακτών της περιφέρειας Μάουλε, στη Χιλή, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο της σεισμ...

Φόρτωση άρθρων...