Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ρωσική πρόκληση στην Αδριατική: Πλοία προσέγγισαν αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Σε μία πρόκληση προχώρησε οι Ρώσοι στην Αδριατική Θάλασσα. Στα στενά του Οτράντο ρωσικά πλοία έκαναν προκλητικές κινήσεις σε σημείο όπου συγκεντρώνονται αγωγοί φυσικού αερίου, ενεργειακά δίκτυα και καλώδια διαδικτύου μεταξύ Ιταλίας και Βαλκανίων.

Στρατιωτική μονάδα στην Αδριατική φέρεται να προχώρησε σε πρόκληση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS H.W. Bush και της συνοδείας του.

Η αποστολή του ρωσικού πλοίου Akademik Pashi ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας και από την Τετάρτη βρίσκεται στο κανάλι του Οτράντο. Πρώτα σταμάτησε στο υποβρύχιο καλώδιο OteGlobe, μια σύνδεση οπτικών ινών που συνδέει το Μπάρι με την Ελλάδα και στη συνέχεια, κινήθηκε προς τον βυθισμένο σωλήνα του αγωγού TAP.

Ρωσική πρόκληση στην Αδριατική

Το πλοίο κινείται συνοδεία ρωσικού πολεμικού πλοίου, μιας κορβέτας Steregushchiy, που είναι οπλισμένη με πυραύλους κρουζ. Πριν από δύο ημέρες ένας δορυφόρος Sentinel «έπιασε» το σκάφος, καθώς απείχε μόλις 4 χιλιόμετρα από το αμερικανικό καταδρομικό «Leyte Gulf», το οποίο συνοδεύει το αεροπλανοφόρο «George WH Bush», τη ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου.

Όπως μετέδωσαν ιστοσελίδες, το ρωσικό «Akademik Pashin» παρέμεινε την Πέμπτη, σχεδόν ακίνητο για ώρες σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, όπου βρίσκονται οι σωλήνες του Trans Adriatic Pipeline (TAP), που μεταφέρει εναλλακτικές προμήθειες μεθανίου σε ρωσικές πηγές.

Το «Akademik Pashin» είναι ένα ιδιαίτερο πλοίο που προορίζεται να συνοδεύσει τις αποστολές μεγάλης εμβέλειας του ρωσικού στόλου, αλλά χρησιμοποιείται συχνά σε αποστολές κατασκοπείας για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο (βίντεο)

Ο πύργος της τηλεόρασης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας κατέρρευσε σήμερα έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η μεταλλική κατασκευή, η οποία εί...

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...