Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η Μελόνι επιβεβαίωσε την στήριξη της στην Ουκρανία

Πλανήτης

Την «πλήρη υποστήριξη» της ιταλικής Κυβέρνησης προς την Ουκρανία επιβεβαίωσε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Αυτό ανέφερε το γραφείο της Ιταλίδας Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Η Μελόνι, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο, υπήρξε σταθερή υποστηρίκτρια της Ουκρανίας, παρά τις τριβές για το θέμα αυτό εντός του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της και τη διχασμένη κοινή γνώμη.

«Η Μελόνι ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης προς το Κίεβο στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, για την αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και (να εργαστεί) για τη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ανέφερε το γραφείο της Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ένα tweet που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Μελόνι για την «αλληλεγγύη και την ολοκληρωμένη υποστήριξή της» και δήλωσε ότι η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στο Κίεβο συστήματα αεράμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, στην ομιλία του σε μια ομάδα δυτικών ηγετών, ο Ουκρανός ηγέτης ζήτησε ένα ευρύ φάσμα όπλων και συστημάτων αεράμυνας για να βοηθήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής.

Σε συνέντευξή του στο Reuters αυτόν τον μήνα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο  επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο είχε ζητήσει συστήματα αεράμυνας από τη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένου του γαλλο-ιταλικού συστήματος SAMP/T.

Υπό την προηγούμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, η Ιταλία έστειλε πέντε πακέτα βοήθειας στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προμηθειών, και η κυβέρνηση Μελόνι εργάζεται για μια πιθανή έκτη παράδοση.

Το γραφείο της Μελόνι δήλωσε την Τρίτη ότι «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της» να επισκεφθεί το Κίεβο και προσκάλεσε τον Ζελένσκι -ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πρώτο του υπερπόντιο ταξίδι μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου- να έρθει στη Ρώμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...