Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον πλανήτη κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό

Μία από τις μεγαλύτερες και πλέον πυκνοκατοικημένες πόλεις στον πλανήτη βιώνει σοβαρότατη λειψυδρία λόγω της Κλιματικής Αλλαγής. 

Ο λόγος για την Πόλη του Μεξικού, η οποία φιλοξενεί πάνω από 22 εκατομμύρια κατοίκους και κινδυνεύει μέσα σε λίγους μήνες να ξεμείνει από νερό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Ο Αλεχάντρο Γκόμεζ, ένας από τους κατοίκους, μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο. Όπως λέει πολύ συχνά ξεμένει για μέρες χωρίς τρεχούμενο νερό και πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτό που αποθηκεύει στην δεξαμενή του. Ωστόσο, η δεξαμενή είναι μικρή και έτσι και ακόμη και εάν βρει νερό να αγοράσει, οι ποσότητες που μπορεί να αποθηκεύσει είναι περιορισμένες.

Στην οικογένειά του προσπαθούν να είναι όσο πιο φειδωλοί γίνονται στη χρήση του νερού και όταν κάνουν μπάνιο, μαζεύουν το νερό με το οποίο ξεπλένονται, για να το χρησιμοποιήσουν για την τουαλέτα. «Χρειαζόμαστε νερό, είναι απαραίτητο για τα πάντα» εξηγεί ο Μεξικανός πολίτης.

Οι ελλείψεις νερού δεν είναι ασυνήθιστες στην περιοχή, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο. Χρόνια προβλήματα που συνδέονται με τη γεωγραφία, τη χαοτική αστική ανάπτυξη και τις διαρροές υποδομών, επιδεινώνονται σήμερα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Έπειτα από αρκετά χρόνια ασυνήθιστα χαμηλών βροχοπτώσεων, μεγάλες περιόδους ξηρασίας και υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει οξυνθεί.

Σύμφωνα με το CNN ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε τόσο κρίσιμα επίπεδα που η Πόλη του Μεξικού θα μπορούσε να φτάσει στην «ημέρα μηδέν» μέσα σε λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...