Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μολδαβία: Νέος Πρωθυπουργός ο Ντορίν Ρετσεάν

Ο Ντορίν Ρετσέαν θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Μολδαβίας. Η φιλοδυτική Πρόεδρος της Μολδαβίας πρότεινε τον σύμβουλό της σε θέματα άμυνας, Ντορίν Ρετσεάν, για Πρωθυπουργό, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η Πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Νατάλια Γκαβριλίτσα, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνησή της παραιτείται επικαλούμενη την έλλειψη στήριξης, καθώς επιχειρούσε να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Πρόεδρος Σάντου ανακοίνωσε τον διορισμό του Ρετσεάν, ο οποίος είναι επίσης γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Μολδαβίας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου.

Τον διορισμό του αναμένεται να επικυρώσει το κοινοβούλιο της Μολδαβίας την επόμενη εβδομάδα. Το κόμμα της Προέδρου Σάντου διατηρεί την άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, με 63 έδρες σε σύνολο 101. Ως εκ τούτου, ο διορισμός του Ρετσεάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Ο Ντορίν Ρετσεάν δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την επιδίωξη για ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μολδαβία έλαβε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με την Ουκρανία, με την Κυβέρνησή της ωστόσο να αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από τη Μόσχα η οποία προσπάθησε να υπονομεύσει την εξουσία της.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησής του θα είναι η τάξη και η πειθαρχία, η ανάσα στην οικονομία, η ειρήνη και η σταθερότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...