Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι (Video)

Πλανήτης

Στην απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ως την αρχή της διαδικασίας χαρακτήρισε τη σημερινή απελευθέρωση 13 Ισραηλινών ομήρων (μεταξύ των οποίων είναι έξι ηλικιωμένες γυναίκες και τέσσερα παιδιά), ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Σήμερα μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για τις οικογένειες που επανενώνονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνται όμηροι για σχεδόν 50 μέρες», ανέφερε αρχικά ο Μπάιντεν από το Ναντάκετ της Μασαχουσέτης, όπου γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών.

«Από σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με εκτεταμένη αμερικανική διπλωματία, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων τηλεφωνημάτων που έκανα από το Οβάλ Γραφείο σε ηγέτες σε όλη την περιοχή, οι μάχες στη Γάζα θα σταματήσουν για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Μπάιντεν, ευχαριστώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάμ Αλ Θάνι και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, που έπαιξαν διαμεσολαβητικό ρόλο, «για τη συνεργασία στην επίτευξη της συμφωνίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, είπε πως πρέπει να τερματιστεί ο κύκλος στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι η τετραήμερη εκεχειρία είναι σημαντική ευκαιρία για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι ένας λόγος για τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου ήταν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εργάζονταν μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ για την αποκατάσταση των σχέσεών τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, αλλά δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες παράτασης της συνεχιζόμενης εκεχειρίας είναι «πραγματικές». Σχολίασε πως προέτρεψε τον Νετανιάχου να μειώσει τις απώλειες κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να καταστραφεί η Χαμάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...