Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: «Ο Πούτιν με την εκεχειρία προσπαθεί να πάρει λίγο οξυγόνο»

Πλανήτης

Σκεπτικισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την κατάπαυση του πυρός που διέταξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ουκρανία λόγω των Χριστουγέννων.

«Είμαι απρόθυμος να απαντήσω (σε) οτιδήποτε πει ο Πούτιν. Το βρήκα ενδιαφέρον. Ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκκλησίες την 25η και την Πρωτοχρονιά», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Εννοώ, νομίζω ότι προσπαθεί να βρει λίγο οξυγόνο».

Το Κρεμλίνο είπε ότι ο Πούτιν διέταξε κατάπαυση του πυρός από το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από έκκληση για χριστουγεννιάτικη εκεχειρία από τον Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ουκρανία απέρριψε την πρόταση του Πούτιν για 36ωρη κατάπαυση του πυρός για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει εκεχειρία έως ότου η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις εισβολής της από την κατεχόμενη γη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Δεν προχωρά σε άμεσα αντίποινα κατά του Ιράν - Προηγήθηκε επικοινωνία με Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέτασε το ενδεχόμενο να διατάξει να εξαπολυθούν πλήγματα στο Ιράν, σε αντίποινα για την επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια το σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικά δ...

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φόρτωση άρθρων...