Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μπέρμποκ: Το Βερολίνο δεν συζητά το σενάριο λύσης δύο κρατών στο Κυπριακό

«Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι, οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

«Η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπέρμποκ διαβεβαιώνοντας ότι το Βερολίνο θα πιέσει περαιτέρω για αποκλιμάκωση της έντασης.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κασουλίδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, την οποία και ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...