Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Μπορέλ: Η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πλανήτης

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα θελήσει να διαπραγματευτεί όσο προσπαθεί ακόμη να νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο κ. Μπορέλ πρόσθεσε πως «δεν είναι αισιόδοξος» σε σχέση με το τί θα μπορούσε να συμβεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία το καλοκαίρι.

“Βλέπω μια συγκέντρωση στρατευμάτων και στις δύο πλευρές, την ξεκάθαρη βούληση της Ρωσίας να προσπαθήσει να κερδίσει τον πόλεμο”, δήλωσε ο Μπορέλ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη. “(Η Ρωσία) δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο”.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι δεν θα σταματήσει την εκστρατεία μέχρι οι στρατιωτικοί στόχοι της να επιτευχθούν.

Τα σχόλια του Μπορέλ διατυπώνονται την ίδια ημέρα που η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο στρατός της έπληξε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις και οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις εντός της Ρωσίας, καθώς και οι δύο πλευρές προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι ενόψει αυτού που το Κίεβο ελπίζει ότι θα είναι μια καθοριστική αντεπίθεση.

“Φοβάμαι ότι από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι, ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει 300.000 άνδρες εκεί, διπλάσιους σε σύγκριση με την έναρξη της εισβολής”, δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση.

Η παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία είναι “τεράστια”, εξακολουθούν να βομβαρδίζουν καθημερινά και να καταστρέφουν μη στρατιωτικές υποδομές, πρόσθεσε.

“Φοβάμαι ότι δεν το κάνουν αυτό χωρίς σχέδιο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, που σημαίνει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, γιατί αν δεν τη βοηθήσουμε, η Ουκρανία δεν μπορεί να αμυνθεί (μόνη της)”, είπε ο Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Telegraph: Σχέδιο ηλεκτροδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου με καλώδια από Αίγυπτο μέσω Ελλάδας

Αναφορά σε σχέδια εγκατάστασης υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέουν την Αίγυπτο με την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και θα μεταφέρουν ενέργεια από ηλιακές φάρμες και αιολικά πάρκα τη...

NASA: Στα χέρια των επιστημόνων το μεγαλύτερο δείγμα αστεροειδούς που έχει συλλεγεί ποτέ

Σημαντικές πληροφορίες για την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος ευελπιστούν πως θα πάρουν οι επιστήμονες της ΝΑSA από ένα μεγάλο δείγμα αστεροειδούς που αποκόμισε το διαστημόπ...

Φόρτωση άρθρων...