Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Ελβετία: Μυστήριο με τον θάνατο και δεύτερου ελέφαντα στον Ζωολογικό Κήπο της Ζυρίχης

Μία ελεφαντίνα πέθανε από έρπη των ελεφάντων στον Ζωολογικό Κήπο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Η ελεφαντίνα άφησε την τελευταία της πνοή λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο ίδιος ιός σκότωσε τον αδελφό της.

Η Ομίσα, ένας ασιατικός ελέφαντας ηλικίας οκτώ ετών, πέθανε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μολονότι της είχαν χορηγηθεί αντιιικά φάρμακα και ορός πλάσματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου, Πασκάλ Μαρτί.

Το προσωπικό έδωσε στην μητέρα της Ομίσα, την Ίντι και την αδελφή της, την Τσάντρα, τον χρόνο για να πουν το «αντίο» στο παχύδερμο, μια πολύ σημαντική διαδικασία σε αυτά τα ζώα με τους έντονους κοινωνικούς δεσμούς.

Ο δίχρονος Ουμές, ο αδελφός της Ομίσα, πέθανε από την ίδια ασθένεια στα τέλη Ιουνίου.

«Είναι πολύ λυπηρό που πέθανε η Ομίσα. Το προσωπικό μας έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τη σώσει», είπε ο Πασκάλ Μαρτί. 

«Είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος. Το προσωπικό ζει και εργάζεται με τα ζώα, βλέπει τις γεννήσεις και τους θανάτους και πραγματικά γνωρίζονται μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Μαρτί.

Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες είναι φορείς του έρπη των ελεφάντων σε λανθάνουσα μορφή αλλά δεν φέρουν συμπτώματα και ο ιός δεν ανιχνεύεται στις εξετάσεις. Η ασθένεια πλήττει κυρίως τα νεαρά ζώα, το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να παράγει αντισώματα. Γιατροί εξετάζουν την Ομίσα για να κατανοήσουν καλύτερα Τον ιό και να αναπτύξουν βελτιωμένες θεραπείες.

Δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα του έρπη στους υπόλοιπους έξι ελέφαντες του Ζωολογικού Κήπου της Ζυρίχης αλλά το προσωπικό προσέχει ιδιαίτερα τον μικρότερο από αυτούς, τον πεντάχρονο Ρουάνι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 23 Μαρτίου

Γεγονότα 1775: Ο Πάτρικ Χένρι εκφωνεί τον διάσημο λόγο του «Δώστε μου ελευθερία ή θάνατο» στη Βιρτζίνια, κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας στην Αμερική. 1821: Οι Έλληνες επανα...

Φόρτωση άρθρων...