Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Νετανιάχου: «Νέοι ναζί» η Χαμάς, να ενωθεί ο κόσμος εναντίον τους

Η επίθεση-σοκ της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από ενόπλους της Χαμάς είχε στόχο να εμποδίσει τη διεύρυνση των ειρηνικών σχέσεων του στη Μέση Ανατολή, και ζήτησε από τη Βρετανία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την αντεπίθεση στη Γάζα, είπε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Βρισκόμασταν στα πρόθυρα να διευρύνουμε αυτή την ειρήνη και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους που αναλήφθηκε αυτή η δράση», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, που επισκέπτεται το Ισραήλ, προσθέτοντας πως ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είχε δίκιο όταν αποκάλεσε τη Χαμάς "τους νέους ναζί" και ότι πρέπει "να τους πολεμήσουμε μαζί όπως όλος ο κόσμος πολεμά τους ναζί".

"Αυτή είναι η πιο σκοτεινή μας ώρα", είπε και πρόσθεσε: "Αυτό σημαίνει πως θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας".
Σούνακ: Να μην κλιμακωθεί περιφερειακά ο πόλεμος

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, δήλωσε από την πλευρά του, ότι είναι σημαντικό η σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς να μην κλιμακωθεί διευρυνόμενη προς την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

«Είναι σημαντικό ο πόλεμος αυτός να μην γνωρίσει περιφερειακή κλιμάκωση. Για τον λόγο αυτόν συζητώ με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ρίσι Σούνακ.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε έτσι στην δήλωση που είχε κάνει προηγουμένως στο πλευρό του ο ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του είπε «...θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι ...

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Φόρτωση άρθρων...