Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός βρήκε τις σορούς δύο ομήρων της Χαμάς

Πλανήτης

Τις σορούς δύο ομήρων, που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, εντόπισε ο στρατός του Ισραήλ. Πρόκειται για την 27χρονη Έντεν Ζεχάρια, η οποία απήχθη από το φεστιβάλ Nova, και τον 36χρονο Ζιβ Ντάντο, ο οποίος είχε δηλωθεί νεκρός από τον ισραηλινό στρατό.

Οι IDF ανέφεραν ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ενημερωθεί. «Οι IDF αποστέλλουν στις οικογένειες τα θερμά τους συλλυπητήρια και θα συνεχίσουν να τις υποστηρίζουν», τονίζει ο ισραηλινός στρατός.

«Η εθνική μας αποστολή είναι να εντοπίσουμε τους αγνοούμενους και να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους. Εργαζόμαστε από κοινού με τις υπηρεσίες ασφαλείας και με όλα τα μέσα πληροφοριών προκειμένου να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στην πατρίδα τους», πρόσθεσαν οι IDF.

19 οι νεκροί όμηροι

Το Ισραήλ δήλωσε ότι 19 από 135 άτομα που εξακολουθούν να κρατούνται Γάζα είναι νεκρά, αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ανέσυραν τις σορούς δύο ομήρων, τις οποίες και επέστρεψαν πίσω στη χώρα., σύμφωνα με το Reuters.

Στον κατάλογο των 19 περιλαμβάνεται ένας υπήκοος της Τανζανίας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, ανέφερε το γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης. 

Η Τανζανία δήλωσε ότι δύο πολίτες της, ήταν μεταξύ των περίπου 240 ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο ένας από τους δύο επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρός τον περασμένο μήνα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...