Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ο Μακρόν στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε απόψε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα στηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου «στη διεθνή σκηνή», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία στη διεθνή σκηνή, στις επόμενες διπλωματικές συναντήσεις», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν επίσης στην έκκληση που έγινε (την Παρασκευή, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια) στους Ευρωπαίους εταίρους και στο ΝΑΤΟ για τη στρατιωτική ενίσχυση και τη στήριξη της Ουκρανίας και του λαού της.

Μέσω του Twitter, ο Ζελένσκι χαιρέτισε «τη συνέχιση του φιλικού διαλόγου» του με τον Μακρόν και επιβεβαίωσε ότι συζήτησαν για «την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου».

Η επικοινωνία αυτή έγινε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μακρόν σε τρία γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία είπε ότι θέλει «την ήττα» της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία, όχι όμως και τη «συντριβή» της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...