Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

ΟΗΕ: 137 φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα

Πλανήτης

Η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας επέτρεψε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) να αυξήσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. 

Συνολικά, 137 φορτηγά παρέδωσαν το φορτίο τους στο σημείο υποδοχής που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (UNRWA/OCHA), η οποία χαιρετίζει το εγχείρημα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η παράδοση αυτή αποτελεί «τη μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, προσθέτει η OCHA. 

Ακόμα, διευκρινίζει ότι 129.000 λίτρα καυσίμων πέρασαν επίσης τα σύνορα προς τη Λωρίδα της Γάζας και ότι 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση απομακρύνθηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης», προσθέτουν Τα Ηνωμένα Έθνη.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ δεσμεύεται να εργαστεί για να «συνεχίσει να αυξάνει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εντός των προσεχών ημερών προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων όλης της Γάζας».

Ο ΟΗΕ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολλές ξένες κυβερνήσεις ζητούσαν εδώ και εβδομάδες να επιτευχθεί μια παύση των εχθροπραξιών ή μια εκεχειρία, κυρίως για να μεταφερθεί η επείγουσα βοήθεια στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας που αγωνίζεται να επιβιώσει σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής.

Επίσης, τα Ηνωμένα Έθνη χαιρέτισε με ανακοίνωσή του την απελευθέρωση 24 ομήρων από την Χαμάς και «επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με NAVTEX η νέα προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

NAVTEX με την οποία επιχειρεί να θέσει εκ νέου ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» εξέδωσε η Τουρκία την Δευτέρα κάνοντας αναφορά σε ελληνικά νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ...

Σαν σήμερα - 17 Απριλίου

Γεγονότα 1080 - Πεθαίνει ο Χάραλντ Γ΄ της Δανίας και τον διαδέχεται ο Κνούτος Δ΄ της Δανίας, ο οποίος αργότερα θα γίνει ο πρώτος Δανός που αγιοποιείται. 1492 - Η Ισπανία και ...

Φόρτωση άρθρων...